Kad se život preokrene – Koje su posljedice vožnje pod dejstvom alkohola ili brze vožnje /VIDEO/

U sklopu projekta ” Kad se život preokrene” Agencija za bezbjednost saobraćaja sprovela je niz predavanja širom Republike Srpske , srednjoškolcima,kako bi prije polaganja vozačkog ispita naučili koji sve rizici postoje u saobraćaju.

“Kad se život preokrene” naziv projekta , koji je na ličnom primjeru Bojana Šuvire pokazao đacima , do čega može dovesti saboraćajna nezgoda i kakve posledice su moguće nakon teških povreda. Jedan trenutak nepažnje , vožnja pod dejstvom alkohola i splet drugih okolnosti , dovele su tada 21 jednogodisnjeg Bojana u drugi tok života.

Na margini života i smrti našao se ovaj mladi momak, sudbina je htjela da živi, ali i da nauči da se nosi sa invaliditetom kao posledicom ove kobne večeri. Njegova je misija kaže sada, da mladim ljudima pokaže koliko je u saobraćaju važno biti odgovaran.

Rukovodilac Odsjeka za vozače, puteve i vozila u Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica istakao je da je fouks predavanja bio na srednjoskolcima trecih i cetvrtih razreda, koji jos nisu polozili vozacki ispit , i da je zato vazno preventivno ih edukovati.

Učenici, a budući vozači , naveli su da im ovakava predavanja u mnogome znače, jer čuti tuđu životnu priču najbolji je oblik edukacije.

Srednjoškolci su imali priliku da kroz „pijane naočare“ vide kako alkohol djeluje prvenstveno na vid čovjeka, kao i koje su to motoričke sposobnosti koje su im otežane kada su pod uticajem alkohola.Pored predavanja u Loparama, Ugljeviku i širom RS ,dvogodišnji projekat “Kad se život preokrene” , zavrsen je edukacijom u Bijeljini. Prema najavama, Agencije za bezbjednost saobracaja Srpske i Udruzenja zrtava “Step” od septembra je u planu i novi ciklus predavanja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *