Jovičević: Opozvati Petrovića i prekinuti stagnaciju

Odbornik DEMOS-a u bijeljinskoj Skupštini grada Boban Jovičević smatra da bi opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića trebalo da uslijedi što prije jer Bijeljina već dvije godine stagnira kada je riječ o kapitalnim investicijama i razvoju uopšte.

On je naglasio da se ne gradi infrastruktura, ne radi ništa na planu društvenih djelatnosti i brojnih drugih oblasti, zbog čega smtara da je neophodno što prije pokrenuti proceduru opoziva Petorvića.

Jovičević kaže za Srnu da Petrović ne uvažava prijedloge Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” i da se ponaša više politički nego kao gradonačelnik.

“On ne reaguje na neku inicijativu odbornika Skupštine grada kao zakonodavnog dijela vlasti koju usvoji skupštinska većina. Ako je u pitanju neka od kapitalnih investicija kao asfaltiranje puta po inicijativi skupštinske većine, gradonačelnik samo formalno odgovori da će se taj put raditi, stavi pečat Gradske uprave na taj odgovor, a uopšte ne uvrste u gradski budžet te radove”, naveo je Jovičević.

Jovičević je ocijenio da se Petrović ponaša neozbiljno i nekompetentno, te da se “igra” vođenjem grada od koga zavisi ogroman broj stanovnika.

“Treba, na primjer, da se grade industrijske zone, međutim nema napretka kada ga vodi takav čovjek i takvi ljudi”, konstatuje Jovičević.

Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini odlučio je 23. decembra da bude pokrenut opoziv Petrovića sa funkcije gradonačelnika.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *