“Jedno drvo čini razliku” – Sadnice posađene i u Bijeljini /VIDEO/

U volonterskoj akciji koju je podržao Info centar EU u BiH zasađeno je više od 6.000 sadnica platana na području deset lokalnih zajednica u BiH. Petnaest platana zasađeno je i u dvorištima dvije osnovne škole u Bijeljini.

Ljudi se sve više okreću prirodi, nije mali broj onih koji su odlučili da s proljeća urede svoju okućnicu ili vrt, sadnjom cvijeća i ukrasnog drveća. Eksterijer bijeljinskih Osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Knez Ivo od Semberije” krase novi platani koji su zasađeni tokom vikenda u okviru kampanje “Naša planeta, naša budućnost”, kroz akciju sadnje koja je realizovana širom BiH pod nazivom “Jedno drvo čini razliku”. 

Šest sadnica platana zasađeno je u dvorištu područne škole “Vuk Karadžić” na Ledincima. S obzirom da je urbanizacija uzela maha i da mnogi veliki gradovi sve više oskudijevaju zelenilom, naša je obaveza da kod najmlađih budimo svijest o značaju ekološki čiste i zdrave životne sredine, kažu u rukovodstvu škole.

Buduće generacije ove škole čekaće početak nastave i provoditi školski odmor u hladu ispod raskošnih krošnji zasađenog drveća. Akcije sadnje realizovane su u dvorištu ove škole i tokom jeseni.

Očuvajmo planetu zemlju za buduće generacije, poručuju volonteri koji su proteklog vikenda u 10 lokalnih zajednica širom BiH zasadili više od 6.000 sadnica platana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *