Japan: Promo-video Republike Srpske osvojio treću nagradu

Turistički promotivni video pod nazivom “Nothing much but much more” Turističke organizacije Republike Srpske osvojio je treću nagradu u kategoriji najboljih turističkih destinacija i regiona, na prestižnom Japanskom svjetskom festivalu turističkog filma.

Nagradu je na mjestu održavanja festivala, u budističkom hramu Kijomizu-dera /Kiyomizu-dera/ u gradu Kjotu, staroj prijestonici Japana, u ime Turističke organizacije Srpske preuzeo ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan.

Hram je osnovan davne 787. godine i uvršten je u Uneskovu listu svjetske baštine, te s obzirom na njegovu kulturnu i istorijsku vrijednost, služi za organizaciju događaja od izuzetne važnosti, saopšteno je iz Ambasade BiH u Japanu.

Svečanoj ceremoniji uručivanja nagrade, između ostalih, prisustvovali su Tsujoši Kigava /Tsuyoshi Kigawa/, direktor festivala Akihiro Kašima /Akihiro Kashima/, predsjednik međunarodnog žirija i Seigen Mori /Seigen Mori/, vrhovni sveštenik hrama i član žirija.

Organizatori festivala ocijenili su promo-video Turističke organizacije Republike Srpske veoma visokim ocjenama i prenijeli ambasadoru svoje divljenje prema turističkim potencijalima i prirodnim ljepotama Srpske.

Berjan je, u ime Turističke organizacije Srpske, direktoru ovog festivala poklonio sliku, koja simbolično predstavlja Republiku Srpsku, a prigodni pokloni su uručeni i predsjedniku žirija, kao i vrhovnom svešteniku hrama.

Na poziv Barjana, ovi eminentni japanski stručnjaci su potvrdili mogućnost posjete Republici Srpskoj i BiH, sa ciljem dalje promocije regije, čim se steknu uslovi za bezbjedna putovanja.

Na festivalu je nagrađeno 68 videa u šest tematskih kategorija, od ukupno 1.327 videa iz brojnih zemalja svijeta, što je ujedno i najveći broj registrovanih videa u istoriji održavanja festivala.

Treća festivalska nagrada za turistički promo video Turističke organizacije Srpske je od izuzetnog značaja, uzimajući u obzir broj pristiglih turističkih videa, te izuzetno stroge kriterijume međunarodnog žirija.

Turističkom promo videu ovo je 15. priznanje za film koje je stiglo sa festivala širom svijeta, a sada i iz Japana.

Japanski svjetski festival turističkog filma, koji je održan od 2. do 3. marta, je oficijelni član Međunarodnog komiteta turističkih filmskih festivala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.