Izvršeno poribljavanje kanala “Dašnica” /VIDEO/

Članovi Sportskog ribolovnog društvo “Riba” iz Bijeljine danas su u kanal Dašnica pustili 200 kilograma šaranske mlađi. Preostalih 300 kilograma u vodu će za desetak dana. Poribljavanje kanala Dašnica izvršeno je u skladu sa sporazumom koji je ranije potpisan između SRD Riba i Javne ustanove Vode Srpske

Uređeni i rekonstruisani kanal Dašnica od danas je bogatiji i ribljom mlađi. Članovi Sportskog ribolovnog društva “Riba” pustili su u kanal Dašnicu, odnosno Drinu  200 kilograma šaranske mlađi, planom je predviđeno da

Poribljavanju kanala Dašnica obradovali su se sportski ribolovci, najviše oni koji svoje penzionerske dane provode pecajući na kanalu i koji su danas punog srca nadgledali proces poribljavanja. Mišo Rosić koji je ribočuvar, priča da je duga tradicija ribolova u samom gradskom jezgru na kanalu Dašnica. Ovdje se kaže on okuplja oko stotinak ribara, koji će se sportskom ribolovu vratiti nakon jednogodišnje pauze.

Planom poribljavanja Dašnice, predviđeno je da u vodu bude spušteno 500 klograma šaranske mlađi. Preostalih 300 kilograma u vodu će za desetak dana.

Poribljavanje kanala Dašnica izvršeno je u skladu sa sporazumom koji je ranije potpisan između SRD Riba i Javne ustanove Vode Srpske, koje zajedničkim snagama i sredstvima realizuju i projekat izgradnje i uređenja potpuno novog ribolovnog centra na lokalitetu Švapska ada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *