Izvještaj o stanju vodotoka na području grada Bijeljina

Vodostaj rijeke Drine jutros u 08,00 časova na voodomjernoj stanici Radalj iznosio je +234cm, praktično je u porastu za 114cm u protekla 24 časa. Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije prema Glavnom operativnom planu odbrane od poplava uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od +450 cm. Protok rijeke Drine na HE Zvornik iznosi 702m3/sekundi.

Vodostaj rijeke Save jutros u 8,00 časova na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je +229cm, odnosno u protekla 24 časa u porastu je za 33cm. Granica redovne odbrane od poplava  je kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena dostigne kotu od +970cm.

Svi manji bujičasti vodotoci na području Grada Bijeljina su u porastu, s obzirom na količine padavine koje su bile u prethodnim danima.

U poslednja 24 časa palo je 33,7 lit/m2 kiše odnosno  prethodna tri dana na području Grada Bijeljina palo je oko 100l kiše na m2.

Sve rijeke su u riječnim koritima i ispod kota redovne odbrane od poplava.

Nastavlja se sa praćenjem i obilaskom područja uz riječne vodotoke  i po potrebi preduzimaće se i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.