Izložba Pavla Golijanina i Dragane Lukić /VIDEO/

Izložba u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturuje druga samostalna za mladog Pavla Golijanina, iza kojeg do sada stoji dvadesetak kolektivnih internacionalnih izložbi u BiH, Srbiji, Grčkoj, Belgiji i Jermeniji. Ljubiteljima skulpture i digitalne štampe Pavle je predstavio u Bijeljini svojih 16 odabranih radova koji su nastali u posljednje dvije godine.

Prilikom izrade svojih radova Pavle priznaje da o tehnici mnogo ne razmišlja, vodilja mu je napominje misao i ideja. Inspiraciju pronalazi u situacijama sa kojima se svakodnevo susreće, a koje je kaže on arhivirao kao “lične zabilješke”.

Dragani Lukić koja se slikarstvom i grafikom bavi već tri godine i koja je student Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, ovo je prva samostalna izložba, na kojoj se sa 20 radova predstavila u Bijeljini.

Posebno izdvaja svoj rad pod nazivom “Dobra strana”. Na njemu je kaže predstavljen osjećaj koji je i sam pokretač njenom radu.

Ovi mladi ljudi izražavaju zadovoljstvo tim što su nadahnuće našli u umjetnosti. To je kažu ono što ih istinski zanimai čemu u budućnosti teže, a ispred čega nikako ne stavljaju materijalno. “Neprocjenjiva je ističu jedino misao i osjećaj koji sve pokreće”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *