Dr Nele Karajlić oduševio prepunu salu Narodne biblioteke /VIDEO/

Drugi dio knjige “Solunska 28” autora Nenada Jankovića poznatijeg kao Dr Nele Karajlić promovisan je sinoć u bijeljinskoj Biblioteci. Promocija “Solunske 28” okupila je brojne ljubitelje lijepe pisane riječi, a sala Biblioteke “Filip Višnjić” bila je premala da primi sve zainteresovane.

“Solunska 28” je druga od tri planirane knjige pod istim naslovom koja govori o prijateljstvu i izdaji, posvećena ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na obali Dunava. Prema riječima autora Nenada Jankovića, poznatijeg kao Dr Nele Karajlić, knjiga se odrodila od njega jer je kako kaže uspjeh postignut njome apsolutno neplaniran.

Treći dio “Solunske 28” očekuje se ove, a najkasnije sljedeće godine. Obuhvatiće period od ranih osamdesetih pa do 5. oktobra 2000. godine, rekao je autor u prepunoj sali Biblioteke “Filip Višnjić”.

Janković kaže da je sintagma koju je “skovao” njegov kolega i prijatelj književnik Vule Žurić da je knjiga spoj južnoameričkog magijskog realizma i sarajevskog novog nadrealizma, u stvari izuzetna pohvala njegovog djela.

Interesantno je kaže autor da je Solunska 28, ulica o kojoj piše, u 20. vijeku možda od svih drugih dijelova svijeta, najviše propatila.

“Strast i novac su upečatljivi u prvom dijelu knjige, a kod mene ništa ne može bez strasti”, ističe Janković.

On je naveo da je, radeći ovu knjigu, jedan front bio istraživanje istorijskih činjenica, uzbudljivo putovanje u prošlost.

Nenad Janković kaže da je trenutno najangažovaniji na muzičkom polju.

Promocija drugog dijela knjige “Solunska 28” okupila je brojne ljubitelje lijepe pisane riječi, a sala bijeljinske biblioteke “Filip Višnjić” bila je premala da primi sve zainteresovane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *