Izgradnjom auto-puta Bijeljina otvorena za nove investicije /VIDEO/

Urbanističkim planom grada Bijeljina koji je usvojen na posljednjem skupštinskom zasijedanju definisana je izgradnja auto-puta kroz Bijeljinu, čime će Semberija biti u potpunosti otvorena za evropske koridore i nove investicije i postati dobro mjesto za razvoj privrede, izjavio je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje grada Bijeljina Dragan Stanimirović.

Načelo efikasnosti, odnosno da fizička i pravna lica što brže ostvare svoja prava, uz sve važeće zakonske propise, prioritet je broj jedan u radu Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Bijeljina, izjavio je ovo za Arena televiziju Dragan Stanimirović, vršilac dužnosti načelnika ovog odjeljenja.

Govoreći o prostorno-planskoj dokumentaciji Stanimirović podsjeća da je stupio na snagu novi Urbanistički plan Grada Bijeljina i naselja Janja koji je usvojen na posljednjem zasijedanju Gradskog Parlamenta.

Kako bi poboljšali uređenje grada i spriječili gradnju koja nije u skladu sa pravilima struke, uskoro će otpočeti i revizija svih dokumenata prostornog uređenja, kaže on.

I Bijeljina kao i ostale jedinice lokalne samouprave ima veliki broj nelegalno izgrađenih objekata, a nije napominje Stanimirović ni mali broj zahtjeva koji je pristigao u ovo odjeljenje, ali koji nisu kompletni.

Svi zahtjevi, koji ispunjavaju uslove, rješavaju se u vrlo kratkom, odnosno u zakonskom roku, a Zakonom o legalizaciji iz 2018. godine uvedene su i određene olakšice pri legalizaciji objekata .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *