Izdato 27.200 turističkih vaučera

U Republici Srpskoj je od 15. juna do 15. januara izdato 27.200 turističkih vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima u Srpskoj, saopštilo je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Turistički vaučeri mogu se iskoristiti do 30. juna, a građani koji su ga već koristili u 2020. godini mogu to pravo ostvariti i u 2021. godini.

Pravo na dodjelu turističkog vaučera vrijednosti 100 KM ostvaruju svi punoljetni građani Republike Srpske.

Iz Ministarstva su podsjetili da jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vaučer se može koristiti samo za plaćanje usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom kod ugostitelja koji pruža ugostiteljske usluge u ugostiteljskom objektu za smještaj, a nalazi se van mjesta prebivališta korisnika vaučera.

Turističke vaučere moguće je koristiti u 95 ugostiteljskih objekata za smještaj širom Republike Srpske, kao i u 28 turističkih agencija posredstvom kojih je moguće odabrati turistički paket aranžman za boravak na destinacijama u Republici Srpskoj.

Evidencija ugostiteljskih objekata i turističkih agencija dostupna je na veb stranici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *