Izabran izvođač radova za gradnju dionice Rača-Bijeljina

Konzorcijum, koji čine “Integral inženjering” iz Laktaša, “Srbijaautoput” iz Beograda i Institut za građevinarstvo “IG” iz Banjaluke izabran je za projektovanje i izgradnju auto-puta na dionici Rača-Bijeljina, rečeno je Srni u preduzeću “Autoputevi Republike Srpske”.

Njihova ponuda bila je najpovoljnija u postupku javne nabavke i iznosila je 258.169.560 KM, te je donesena odluka o dodjeli ugovora ovoj grupi ponuđača, istakli su u tom preduzeću.

U “Autoputevima” podsjećaju da auto-put na pravcu do Rače do Bijeljine predstavlja dio sjevernog kraka auto-puta Beograd–Sarajevo–Beograd, ali i auto-puta Banjaluka–Bijeljina, budući da je Republika Srpska već započela realizaciju tog projekta.

Napomenuli su da je raspisan javni poziv za dostavljanje najpovoljnih ponuda za projektovanje i izgradnju dionice Vukosavlje-Brčko, a u narednom periodu i za dionicu Brčko–Bijeljina.

Dionica Rača–Bijeljina duga je 20 kilometara i povezivaće Republiku Srpsku sa Srbijom, koja je počela izgradnju auto-puta Kuzmin–Rača, te gradi most preko rijeke Save, kao spoja dva auto-puta.

Rok za izgradnju ove dionice je tri godine, a u završnoj fazi su sve pripremne aktivnosti za realizaciju ovog projekta.

Za projekat izgradnje auto-puta na pravcu od Rače do Bijeljine, Vlada Republike Srbije obezbijedila je 180 miliona KM, koje će biti Visplaćivano u tri tranše po 60 miliona KM, dok će preostali dio sredstava, iz vlastitih izvora, izdvojiti Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *