Iz saobraćaja isključeno 59 pijanih vozača

Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 16.01. do 22.01. sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanje ,,odnosa vozač-pješak“, kontrolu korištenja elemenata pasivne bezbjednosti i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola i opijata.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 550 učesnika u saobraćaju pri čemu je 71 učesnik sankcionisan zbog nepoštivanja ,,odnosa vozač-pješak“, od čega 22 pješaka i 49 vozača.

Tokom akcije 1124 vozača je alkotestirano od čega je zbog vožnje u alkoholisanom stanju isključeno 59 vozača. Zbog vožnje u koncetraciji od preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu isključena su tri vozača, zbog vožnje u koncetraciji od 0,81 do 1,5 g/kg isključeno je 18 vozača, zbog vožnje u koncetraciji od 0,31 do 0,8 g/kg isključena su 33 vozača i dok je pet vozača isključeno zbog vožnje u koncetraciji do 0,3 g/kg .

U toku akcije dva vozača su isključena iz saobraćaja  zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i pravila i da time svi zajedno doprinesemo većem stepenu bezbjednosti u saobraćaju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *