Investiranjem Vlade uređuju se sela Semberije /VIDEO/

Investicijom Vlade RS od tri miliona KM iz Kompenzacionog fonda u selima Semberije su u proteklih mjesec dana asfaltirane 22 dionice puteva, od 60 koje će biti završene do kraja godine.

Sredstva kompenzacionog fonda Vlade RS, namjenjena asfaltiranju i izgradnji rasvjete u ruralnim mjesnim zajednicama Semberije, su preko Agrarnog fonda Grada Bijeljina doznačena i radovi su u punom jeku, rekao je na danas održanoj konferenciji za medije predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević

Đurđević je podsjetio da je prošlom skupštinskom zasjedanju usvojen rebalans gradskog budžeta za tekuću godinu, te da uskoro slijedi usvajanje budžeta za narednu godinu. On je pojasnio da će o ovom pitanju biti konsultovani i svi predsjednici Savjeta mjesnih zajednica, koji će iznijeti konkretne potrebe sredina iz kojih dolaze i da ti projekti budu ugrađeni u budžet.

Kada su u pitanju podsticajna sredstava Agrarnog fonda za prošlu godinu, ona su isplaćena u punom obimu i na vrijeme, podsjetio je direktor Zlatan Lazarević, dodavši da se radi na tome da i ove godine bude tako.

Komentarišući medijske napise da se sprema opoziv gradonačelnika LJubiše Petrovića od strane skupštinske većine, Lazarević i Đurđević kažu da su to njihovi lični stavovi, ali da je za konkretnu aktivnost neophodno napraviti širi konsenzus.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *