Invest forum u Banjaluci – dobri benefiti za Srpsku /VIDEO/

U Banjaluci se održava prvi Invest forum “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku” na kome učestvuje više od 300 privrednika iz 20 zemalja Evrope i svijeta. Forum organizuju Vlada Republike Srpske i Investiciono-razvojna banka.

Održavanje prvog “Invest foruma” u Banjaluci dokaz je da Srpska apsolutno nije u izolaciji i blokadi, već da je poželjna destinacija za strane i domaće investitore, kaže premijer Radovan Višković.

Višković je istakao da je Republika Srpska konkurentna, ne samo u regionu, već i kada je riječ o zemljama EU.  Prvi Invest forum na kojem je učešće potvrdilo više od 70 kompacija iz 22 zemlje jeste kruna aktivnosti koje Investiciono-razvojna banka dvije godine sprovodi na promociji Republike Srpske u inostranstvu, izjavio je vršilac dužnosti direktora IRB-a.

Forum “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku”, koji organizuje Investiciono-razvojna banka u saradnji sa Vladom Republike Srpske, dobra je prilika da pokažemo da je Srpska sigurno mjesto za pokretanje biznisa i razvoj privrednih projekata, napisao je predsjednik Srpske Milorad Dodik na svom X nalogu. Dodik je naglasio da “pored političkog pritiska od strane dijela međunarodne zajednice, Srpska pokazuje veoma dobre makroekonomske pokazatelje i redovno izmirujemo sve svoje obaveze, što je nedavno potvrđeno stabilnim kreditnim rejtingom”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *