“Informisani, osnaženi, zaštićeni” /VIDEO/

Udruženje građana „Otaharin“ Bijeljina danas je predstavilo rezultate projekta “Informisani, osnaženi,  zaštićeni” koju su sproveli od avgusta do novembra ove godine. Cilj projekta bio je edukacija i podizanje svijesti Romske populacije o značaju zdravstvene zaštite.

Projekat “Informisani, osnaženi,  zaštićeni” udruzenje gradjana otaharin je sprovelo u saradnji sa institutom javnog zdravstva RS i bijeljinskim domom zdravlja  sa ciljem podizanja svijesti romske populacije o znacaju zdravstvene zastite.

Edukativnim programom ovog projekta su obuhvaćeni svi starosni uzrasti romske populacije  a 40 pripadnica romske populacije su dobile priliku  za specijalističke preglede u Domu Zdravlja Bijeljina.

Pandemija korona virusa najteže je pogodila socijalno ugrožene grupe ljudi medju koje spadaju i pripadnici romske populacije. Kroz projekat “Informisani osnaženi zastićeni” romi su upoznati i sa značajem imunizacije protiv kovida 19.

Prije tri godine poptisan je memorandum o saradnji izmedju Udruzenja gradjana Otaharin i Doma Zdravlja Bijeljina koji je poboljsao kvaliltet zivota i zdravstvene zastite  romske populacije na ovim prostorima

Direktorica Doma zdravlja Danijela Djukin je istakla da imaju odličnu saradnju sa Otaharinom kroz kroju su proteklih godina značajno unaprijedili kvalitet zdravstvene  usluge za romsku populaciju

Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma “Otaharin” je formirano početkom 2005. godine od strane roditelja učenika romske nacionalnosti i drugih građana zainteresovanih za problematiku obrazovanja Roma u Bosni i Hercegovini. Otaharin kroz profesionalan, posvećen i inovativan rad želi da unaprijedi stepena obrazovne, socijalne i ekonomske integracije i inkluzije marginalizovanih grupa na ovim prostorima.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.