Info dan u Bijeljini: “Stvaramo životne šampione” /VIDEO/

U Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini danas je održan info dan u sklopu koncepta “Stvaramo životne šampione”. Ovaj projekat za cilj ima izgradnju zdravih licnosti pomerajući težište sa stvaranja vrhunskog sportiste na stvaranje vrhunskih ljudi kroz sport.

Organizator info dana u sklopu koncepta “Stvaramo životne šampione” je konzorcijum projekta predvođen koordinatorkom Aleksandrom Knežević u saradnji sa fudbalskim klubom Grafičar i Univerzitetom Istočno Sarajevo, a sve u cilju predstavljanja ideja i planova koncepta životnih šampiona, ali i zajedničkog utvrđivanja modaliteta za dalju saradnju i priključenje zainteresovanih aktera projektu. Koncept u središte stavlja trenera kao pedagoga, vraćajući sport na osnovne postulate – da ne mogu svi postati šampioni i vrhunski sportisti, ali da treba i moraju da postanu vrhunski ljudi, životni šampioni.

Pored rada sa trenerima koji treba da ih usmkeri ka jednoj novoj dimenziji komunikacije sa mališanima, konzorcijum posebno ističe regionalne kampove – svaki za po 150 učesnika, uz napomenu da su svi besplatni baš kako bi se istinski omogućio sport za sve, i vrlo zanimljivog formata – osim sportskih aktivnosti, polaznici uče na interesantan način o brojnim životnim temama, obilaze kulturno-istorijske atrakcije i povezuju se, pokazujući kako bi budućnost regiona trebalo da izgleda u praksi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *