Ima li raskola u Klubu PDP: Galić i Vićanović jedini iz opozicije glasali da Ćorić iz SNSD bude ministar

Poslanici PDP, Dragan Galić iz Šekovića i Milenko Vićanović iz Bijeljine, jedini su opozicionari koji su u Narodnoj skupštili glasali za to da Nedeljko Ćorić iz SNSD bude novi ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Kako saznaje Srpskainfo, taj njihov potez izazvao je negodovanje u Klubu i u vrhu partije, budući da se od njih očekivalo da budu protiv, ili makar uzdržani. Tim prije što i bez glasova dvojice poslanika PDP vlast ima komotnu većinu u Narodnoj skupštini.

Prema našim informacijama, vrh stranke bi danas trebalo da odluči o eventualnim sankcijama prema Galiću i Vićanoviću, ali sve su prilike da će se strasti smiriti i da će oni ostati u partiji i u Klubu, jer navodno ne postoji nikakva pretenzija dvojice poslanika da se priduže vlasti.

Kako tvrde naši ozvori, Galić i Vićanović su za Ćorića glasali zbog toga što su od ranije sa njim privatno u korektnim odnosima, a ne zbog toga što naginju ka SNSD. Uspjeli smo da kontaktiramo Galića koji nam je rekao da su “gluposti” priče da neće više biti poslanik PDP.

Inače, od opozicionih poslanika, protiv Nedeljka Ćorića, koji dolazi iz Bijeljine, su glasali Darko Babalj i Nebojša Vukanović iz Kluba SDS, dok su ostali prisutni bili uzdržani ili uopšte nisu glasali.

(Srpskainfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *