I u narednoj godini jedinstveni u borbi protiv epidemije virusa korona

Na liječenju u bijeljinskim kovid bolnicama trenutno su 62 pacijenta, od kojih dvije trećine ima tešku kliničku sliku, a na respiratorima je 11 bolesnika, saopšteno je iz bijeljinske bolnice “Sveti Vračevi”.

U toku jučerašnjeg dana bilo je pet prijema, stanje u kovid bolnicama je nešto stabilnije u odnosu na prethodni period, ali je broj bolesnika sa teškom kliničkom slikom i dalje zabrinjavajući, rečeno je na Kriznom štabu Bolnice.

Na sastanku je ocijenjeno da je ova godina bila puna izazova sa kojima se Bolnica “Sveti Vračevi” uspješno borila, te dato obećanje da će sa istim elanom biti nastavljeno i u 2021. godini.

“Očekujemo da ćemo i u narednoj godini imati punu podršku institucija i građana Bijeljine i da ćemo zajedno izaći kao pobjednici u ovoj borbi protiv pošasti koja je zadesila cijeli svijet”, poručeno je sa sastanka Kriznog štaba Bolnice.

U protekla 24 časa u Bijeljini je registrovano 26 novih slučajeva pozitivnih na virus korona.

Epidemiološka situacija je i dalje nesigurna, zbog čega iz Bolnice apeluju da se građani pridržavaju mjera zaštite i da praznike dočekaju u krugu porodice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *