Bijeljina šalje tim za spasavanje u Kostajnicu

Grad Bijeljina uputio je tim pripadnika gradskih specijalizovanih jedinica na područje opštine Kostajnica, koji će od 1. januara biti angažovan kao pomoć u eventualnim akcijama spasavanja iz ruševina nastalih usljed razornog zemljotresa koji je pogodio grad Petrinju u Hrvatskoj, kao i opštine i gradove u regionu.

Odlukom gradonačelnika Ljubiše Petrovića, u Kostajnicu će službenim vozilom Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina otputovati četiri člana ovog tima, koji će do daljnjeg biti pod neposrednom komandom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

– Nakon zemljotresa u Petrinji, koji je nažalost odnio i ljudske živote, velika materijalna šteta pričinjena je u opštinama i gradovima na sjeveru Republike Srpske, posebno u Kostajnici, Kozarskoj Dubici i Prijedoru. Odmah smo reagovali organizujući tim za pomoć i nadamo se da ćemo doprinijeti oporavku u navedenim mjestima – poručio je Petrović.

Ukoliko bude potrebno, tim će biti angažovan u akcijama spasavanja iz ruševina i na drugim područjima Republike Srpske koja su pogođena zemljotresom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *