I ove godine velika humanitarna akcija Crvenog krsta i Centra za socijalni rad /VIDEO/

Centar za socijalni rad Bijeljina i bijeljinska organizacija Crvenog krsta tradicionalno organizuju humanitarnu akciju prikupljanja donatorskih sredstava povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, sa ciljem podjele prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženom stanovništvu.

Tradicionalno u povodu predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika u Bijeljini se organizuje humanitarna akcija za prikupljanje pomoći najugroženijim stanovnicima Bijeljine. Planirano je da paketi pomoći na adresi korisnika budu do Božića. Ovu akciju zajednički organizuju  gradska Organizacija Crvenog krsta Bijeljina i Centar za socijalni rad. Iz ove dvije ustanove pozivaju sve zainteresovane za pomoć i donaciju materijalnih sredstava.

U Centru za socijalni rad kažu da se iz godine u godinu povećava broj korisnika po svim osnovama. Na pogoršanje standarda stanovništva uticale su u najvećoj mjeri krizne situacije poput pandemije, te inflatornih kretanja koja su uslijedila nakon dešavanja na geopolitičkoj sceni.

Materijalno finansijska prava ostvaruje oko 6.000 ljudi, napominje Sofrenić i dodaje da je taj broj u posljednjih pet do šest godina veći za oko trideset procenata. Veći je i nivo finansijske podrške za ove kategorije u odnosu na neki prethodni period.

Narodna kuhinja svakodnevno obezbjeđuje oko 280 obroka dnevno za socijalno ugroženo stanovništvo Semberije, potrebe su i u tom smislu veće.

Savić ističe da Gradsku organizaciju Crvenog krsta ne treba posmatrati kao trošak, već nekoga ko multiplicira ono što im se da. Sa 35.000 maraka godišnjeg budžeta mi smo kaže Savić od početka godine do danas podijelili robe u vrijednosti od 260.000 maraka.

U Gradskoj organizaciji crvenog krsta napominju da oni sve svoje aktivnosti na terenu realizuju kroz projekte, a ove su godine na taj način učinili mnogo za one koji su u stanju socijalne potrebe.

U ove dvije ustanove nadaju se da će i ove godine uspjeti da prikupe sredstva za kupovinu 200 prehrambeno-higijenskih paketa namijenjenih socijalno ugroženom stanovništvu Semberije. Svi zainteresovani građani mogu već da se jave i doniraju sredstva za ove namjene.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *