I ove godine bez proslave matura /VIDEO/

Na sastanku koji je održan danas u prostorijama Ekonomskoe škole u Bijeljini definisane su smjernice koje treba sprovesti na nivou lokalne zajednice kako bi se pronašao pravi model a da bi učenici školsku godinu bezbjedno priveli kraju. Ukazano je da je u posljednje vrijeme primjetno i kršenje određenih saobraćajnih propisa u gradu od strane lica koja još nisu stekla pravo na upravljanje vozilom i konstatovano da u skladu sa epidemijskom situacijom vjerovatno i ove godine neće biti organizovane matuske proslave.

Oko 900 maturanata izašlo je ove godine iz srednjih škola na području Bijeljine. Pandemija je i prošle godine uskratila organizaciju maturskih proslava, a s obzirom na epidemiološku situaciju i mjere koje su trenutno na snazi, tradicionalnih maturskih večeri i smotre mladosti i ljepote neće biti ni ove godine.

Policijski službenici PU Bijeljina kontinuirano rade na sprovođenju svih epidemioloških mjera koje su donijete od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije. Preduzete su ranije i preventivne aktivnosti kroz organizaciju predavanja u svim školskim ustanovama na kojima je ukazano na eventualne posljedice usljed nepoštovanja mjera koje su na snazi. Na sastanku je ukazano i da je u posljednje vrijeme na području koje pokriva ova uprava primjetno i kršenje određenih saobraćajnih propisa.

Deveti razred osnovnih škola na području Bijeljine završava ove godine oko 800 učenika. Kada je o proslavama matura riječ uputstva resornog ministarstva su jasna, kažu u Aktivu direktora osnovnih škola.

Podršku svim relevantnim institucijama u sprovođenju mjera i zaključaka Republičkog i Gradskog kriznog štaba, kako bi se sačuvalo zdravlje stanovništva u zajednici u vrijeme pandemije, dali su i iz Gradskog odbora SNSD-a.

Na sastanku koji je održan u prostorijama Ekonomskoe škole u Bijeljini definisane su smjernice koje treba sprovesti na nivou lokalne zajednice kako bi se pronašao pravi model a da bi učenici školsku godinu betbjedno priveli kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.