Humani prosvjetari pomažu borbu bijeljinske heroine

U okviru humanitarne tombole, organizovane povodom Međunarodnog dana prosvjetara, u Bijeljini je prikupljeno 2.450 KM za liječenje sugrađanke Milene Božić, potvrdila je danas Srni predsjednik regionalnog Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Slobodanka Damjanović Gajić.

Gajićeva je dodala da će, uz tu sumu, od Sindikata biti prebačeno još 500 KM, ali da novac i dalje pristiže.

“Članovi koji sinoć nisu mogli da prisustvuju večeri povodom 5. oktobra – Dana prosvjetnih radnika, zbog ograničenog broja od 120 zvanica žele da podrže akciju i javljaju se”, rekla je Gajićeva.

Ona je naglasila da je kolegama žao što nisu mogli da se odazovu u većem broju, ali da epidemiološka situacija ovako nalaže.

“Ovo je prilika da se družimo, steknemo nova poznanstva, da pokažemo još jednom humanost na djelu – ne samo koliko su prosvjetari humani u učionicama, u radu sa najmlađima, nego i uopšteno”, rekla je Gajićeva i najavila da je regionalni Sindikat za srijedu, 6. oktobar, planirao akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Milena Božić /30/, pravnica, pomagala je roditeljima na imanju kada je kardan poljoprivredne mašine uhvatio njenu kosu zavezanu u rep i iskinuo joj cijeli skalp glave, zajedno sa mišićima čela, sljepoočnica i arkadom iznad lijevog oka.

Nakon stravične nesreće koja se dogodila 23. septembra prošle godine ona je na društvenim mrežama objavila da joj narušeni izgled neće pokoriti mentalni i duhovni svijet i odlučila da se bori i da posredstvom društvenih mreža i prijatelja pokuša sakupiti 100.000 evra za nastavak liječenja.

U objavama pod pseudonimom “heroina 20” na “Instagramu” Božićeva je opisala strah svojih roditelja za njen život i mentalnu snagu nakon nesreće.

Nakon nekoliko operacija u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka i Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu ljekari su joj rekli da će biti potrebno najmanje godinu dana da rane zarastu, a da bi nakon toga na red mogli doći rekonstruktivni zahvati.

Heroina kaže da joj je od svih iskušenja najteže bilo da pokrene akciju za prikupljanje novca za nastavak liječenja, ali i da vjeruje u uspjeh ove borbe.

Svi koji žele mogu svojom uplatom da doprinesu da Milena što prije stigne do cilja, i to putem žiro računa 1995726001059064. Broj deviznog računa: BA391995726001059064 SWIFT CODE: ABSBBA22.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.