Hormoni u ženskoj populaciji predstavljaju jedan od najznačajnijih problema danas /VIDEO/

Reproduktivno hormonsko zdravlje kod žena je u posljednje vrijeme u fokusu kada je riječ o oblasti endokrinologije. Sve je više i žena sa problemom insulinske rezistencije, a od problema hormonske neravnoteže nisu izuzete ni starije žene u menopauzi. Najčešći reproduktivni poremećaj kod žena su policistični jajnici.

Temperaturne oscilacije vremena znaju često da utiču i na hormone kod žena. Ukoliko vam se s vremena na vrijeme javljaju određeni simptomi inače netipični – vrijeme je da posumnjate da vaši hormoni igraju značajnu ulogu. Struka kaže da hormoni u ženskoj populaciji predstavljaju jedan od najznačajnijih problema danas.

Postoje jasni simptomi koji ukazuju na ove bolesti. Prvi među njima je poremećaj menstrualnog ciklusa , zatim sindrom policističnih jajnika a sve češće i insulinska rezistencija i poremećaj u radu štitne žlijezde. Svi ovi problemi u pojedinim slučajevima nekada su usko povezani.

Međutim , ovi problemi u najvećem broju slučaju su izlječivi. Promjenom načina i stila života i adekvatnom terapijom moguće je doći do dobrih rezultata.

Opširnije u večerašnjem izdanju emisije TV Klinika od 20 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *