Hidrometeorološki zavod – renomirana institucija kojoj se vjeruje

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske renomirana je institucija kojoj se vjeruje i čiji rad je značajno unaprijeđen nabavkom savremene opreme, istakao je danas u Banjaluci ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.

“Hidrometeorološki zavod rastao je i razvijao se sa Republikom Srpskom i sada je ugledna institucija”, rekao je novinarima Pašalić na obilježavanju 30 godina rada ovog zavoda.

On kaže da će biti uloženi potrebni napori kako bi Hidrometeorološki zavod bio dodatno opremljen.

Vršilac dužnosti direktora Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske Darko Borojević naglasio je da ovaj zavod respektabilna institucija.

“Značajno smo napredovali uz podršku Vlade Republike Srpske. Uspostavili smo sisteme najava i ranih upozorenja na ekstremne hidrometeorološke pojave i vjerujem da ćemo nastaviti sa razvojem za dobrobit našeg društva”, rekao je Borojević.

Direktor Hidrometeorološkog zavoda Srbije Jugoslav Nikolić rekao je da je razmjena podataka izuzetno značajna u radu hidrometeoroloških zavoda i da oblast ranih najava i upozorenja ima strateški značaj u spasavanju ljudi i materijalnih dobara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.