Haos na Kosovu: Bačen suzavac i šok bombe, odzvanjale sirene za uzbunu, ranjen Srbin u Zvečanu /VIDEO/

Dramatično danas na Kosovu i Metohiji. Sirene, suzavac, šok bombe, teško ranjeni Srbin u Zvečanu i na desetine povrijeđenih Srba, slike su koje dolaze danas sa Kosova i Metohije. Nasilni incidenti moraju momentalno da se zaustave, jednostrani potezi neprihvatljivi – poručio je ŠEF diplomatije Evropske unije Žozep Borelj. Vučić se sastao sa političkim predstavnicima kosovskometohijskih Srba.

Suzavac, šok bombe, sirene, teško ranjeni Srećko Sofronijević u Zvečanu, koji je u bolnici u sjevernom dijelu Mitrovice, na desetine povrijeđenih Srba i ostaci na stotine ispaljenih metaka, u Mitrovici i Zvečanu, to je slika koju su za sobom ostavili pripadnici kosovske policije.

Teško ranjenom Srećku Sofronijeviću, rođenom 1985. godine, u hirurškoj sali u Kosovskoj Mitrovici ljekari su se borili za život. Povrijeđeno je još nekoliko desetina Srba.

Ranjavanjem Srećka Sofronijevića pala je prva kap srpske krvi, na goloruki narod idu s dugim cijevima pod izgovorom krijumčarenja, rekao je na vanrednoj konferenciji za medije direktor Kancelarije za KiM.

Tragovi sukoba vidljivi su na ulicama sjeverne Kosovske Mitrovice, nekoliko vozila je zapaljeno. Kod mjesta Rudare blokiran magistralni put Mitrovica-Leposavić. Na barikadi su kamioni i okupljeni građani.

Poslije dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici, koje su kulminirale ranjavanjem Srbina, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno se uputio ka Raškoj na sastanak sa  predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji.

Goran Rakić iz Srpske liste kaže za Pink da su današnja dešavanja prelila čašu. Kaže i da je ovo za sve Srbe – pitanje života ili smrti i da je ovo “Kristalna noć”.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj pozvao je na hitan prekid nasilja  i jednostranih poteza na sjeveru KiM. Nasilni incidenti na Sjeveru Kosova moraju momentalno da se zaustave. Jednostrani i nekoordinisani potezi koji ugrožavaju stabilnost su neprihvatljivi – poručio je Borelj na Tviteru.

Oglasio se i Aljbin Kurti. U saopštenju iz njegovog kabineta pozvao je na smirenje u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i rekao da je akcija kosovske policije završena.

Kosovska policija saopštila je danas da je završena akcija protiv krijumčarenja robe tokom koje je, kako je navela, šest policajaca povrijeđeno, a tri osobe uhapšene na severu KiM.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.