Gradski park ponovo otvoren: Stanovnici Bijeljine napokon mogu da uživaju na otvorenom /VIDEO/

Gradski park u Bijeljini ponovo je otvoren za posjetioce, od ponedeljka, 11. maja, uz primjenu svih higijensko-epidemioloških mjera. Građani Bijeljine kažu da im ova odluka mnogo znači , kako bi u slobodnim satima uživali u šetnji i rekreciji. Šetnja parkom, nakon  više od mjesec dana ograničenog kretanja, za mnoge je ljekovita.

Otključavanje jedine zelene  oaze  u gradu, ujedno, znači zeleno svjetlo za mnoge rekreativce, ljubitelje šetnje, ali i za  naše najmlađe sugrađane. Stanovnici Bijeljine kažu  da  napokon  mogu da uživaju na otvorenom i  da  je sada  mnogo  lakše nositi se  sa preporukama zaštite.

Otvaranju Gradskog parka prethodili su radovi na uređenju staza i zelene površine, a  upotpunjen je i sadržaj  za najmlađe posjetioce. Nakon što je u prethodnom periodu uredjen centralni trg parka, asfaltirana pješačka staza, otvorena teretana na otvorenom, izgrađena pristupna staza dječijem igralištu, postavljena nova rasvjeta, kao i javna česma, u centralnom trgu u parku prema najavama  bice postavljene biste četiri srpska velikana, Ive Andrića, Mihajla Pupina, Jovana Dučića i Nikole Tesle.

Pitali smo sugradjane sta misle o novom izgledu Gradskog parka?

Danas,  u doba pandemije za  stanovnike Bijeljine Gradski park je važniji nego ikada ranije. Višestruko uvećan broj stanovnika i industrijska i saobraćajna zagađenost učinili su park istinskim “plućima”  Semberije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *