Gradska uprava u Bijeljini osvijetljena bojama Crvenog krsta u čast Svjetskog dana CK – 8. maja

U čast Svjetskog dana Crvenog Krsta/Križa i Crvenog Polumjeseca, večeras su u trajanju od sat vremena, članice Pokreta Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, koje su prisutne u BiH, osvijetlile Zgradu Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Stari most u Mostaru i zgradu Gradske uprave u Bijeljini.

Na taj način su poslali jasnu poruku volonterima i osoblju strukture Društva Crvenog krsta BiH da NISU SAMI u borbi protiv pandemije Korona virusa.

Organizacija Crvenog krsta sutra, 8. maja, obilježava Svjetski dan Crvenog krsta, u znak sjećanja na rođenje Anrija Dinana, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (Pokret) i Nedelju Crvenog krsta, koja se svake godine obilježava u periodu od 08 – 15. maja.

 „Crveni krst je formiran 1863. godine u Švajcarskoj. Mi tradicionalno 8. maja obilježavamo Svjetski dan Crvenog krsta, međutim, zbog trenutne situacije, ove godine ne možemo to da uradimo kao do sada. Mi ćemo sutra, u okviru nedjelje Crvenog krsta, posjetiti porodilište i uručiti šest bebi paketa. Takođe, danas smo uručili oko 600 konzervi Narodnoj kuhinji“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini sekretar Crvenog krsta Perica Gligić.

On je najavio da će volonteri CK Bijeljina u toku nedjelje sigurno sastati da bi rezimirali šta je urađeno u prethodnih godinu dana.

Nedjelja CK predstavlja najveću i najznačajniju tradicionalnu aktivnost, koja se realizuje na nivou cijelog Pokreta u skladu sa smjernicama Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFDCKiCP).

(desavanjaubijeljini.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *