Gradska uprava ne finansira zdravstvenu ustanovu sa 120.000 osiguranika /VIDEO/

Neizvršene obaveze Gradske uprave Bijeljina prema bijeljinskom Domu zdravlja prijete da ugroze zdravstvenu zaštitu stanovništva bijeljinske regije, saopšteno je danas na konferenciji za medije rukovodstva ove zdravstvene ustanove. Iznijet je podatak, da će dugovanja ukoliko ne budu izmirena, do kraja godine dostići milion maraka.

Gradska uprava Bijeljina prestala je da finansira bijeljinski Dom zdravlja čiji je osnivač, čime je ugrožena zdravstvena zaštita 120.000 osiguranika u regiji, upozorili su u rukovodstvu ove zdravstvene ustanove na konferenciji za medije.

Ukoliko ne bude doznaka do kraja godine, dug prema Domu zdravlja dostići će milion maraka, upozoravaju iz ekonomsko-finansijskog sektora ove zdravstvene ustanove.

Iz Unije sindikata Doma zdravlja poručuju da radnici ove zdravstvene ustanove neće i ne žele da budu kolateralna šteta političkih previranja u gradu.

Usljed nedostatka sredstava Dom zdravlja će biti primoran da redukuje rad sektorskih ambulanti na određenim lokacijama uz smanjenje broja posjeta doktora ili smanjenje broja radnih dana u sedmici, što nije poželjno niti je u interesu lokalne zajednice, kažu u Domu zdravlja.

Saopšteno je i da nije potpisan ugovor kojim se regulišu međusobne obaveze između Doma zdravlja i Gradske uprave, za šta je kako je istaknuto rok bio kraj marta, iako postoji odluka Skupštine Grada Bijeljina o finansiranju primarnog nivoa zdravstvene zaštite iz budžeta grada.

Direktorka Doma zdravlja podsjeća da ovakav problem u finansiranju primarnog nivoa zdravstvene zaštite nije postojao od kada postoji ova zdravstvena ustanova.

Želimo da se održe optimalni uslovi za naš rad kako bismo što kvalitetnije mogli da pružamo usluge zdravstvene zaštite našim građanima, kažu zdravstveni radnici.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *