Gradska uprava ispunila svoj dio obaveza oko gasifikacije /VIDEO/

U Bijeljini je održana sjednica upravnog odbora preduzeća Bijeljina gas, na kojem su usvojeni određeni akti i pravilnici potrebni za finiširanje samog projekta gasovoda. Sljedeći koraci su da se sa regulatorom u Trebinju završi dokumntacija koja podrazumijeva visinu cijene priključka i dobije dozvola za distributivni gasovod. Do kraja godine očekuju se prvi priključci na mrežu.

Glavne teme sastanka u Bijeljini između ostalog bile su i upotrebna dozvola za magistralni gas kao i uslovi za zaključivanje ugovora sa budućim potrošačima. Investicioni ciklus je priveden kraju, navode iz preduzeća Bijeljina gas. Ostalo je da se završi upotrebna dozvola za magistralni gas i primopredajna stanica na Šepku.

Gradska uprava je ispunila sve administrativne zahtjeve i prepreke koje su postojale, kazao je gradonačelnik Ljubiša Petrović i dodao da će grad subvencionisati priključke na gasovod.

Prvi priključci se očekuju do kraja godine.Na sjednici UO bilo je riječi oodređivanju tarifnika odnosno uslova za zaključivanje ugovora sa budućim potrošačima.

Na pitanje da li će i gradska toplana preći na korištenje drugog energenta, gradonačelnik Bijeljine je rekao da će se snažno djelovati u smislu očuvanja ekologije. Posljednju riječ će na kraju dati struka.

Gradonačelnik Bijeljine je istakao da se nastavlaj saradnaj sa Srbija- gasom, jer otkako je ova firma preuzela učešće u samom projektu gasifikacije kako je rekoa, osjeća se pozitivna atmosfera i što je najvažnije investicioni ciklus je priveden kraju. Kada je riječ o subvencionisanju priključaka na gasovod radiće se po uzoru na pozitivne primjere iz okruženja, naveo je Petrović.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *