Gradonačelnik i Privredni savjet o unapređenju saradnje /VIDEO/

Nivo komunikacije između Privrednog savjeta Grada Bijeljina i Gradske uprave mora biti podignut na viši nivo, a prijedlog koji je iznijet na današnjoj sjednici Savjeta je da jedan od predstavnika ovog tijela prisustvuje sjednicama Skupštine Grada, odnosno raspravama o tačkama koje se tiču privrede i preduzetništva, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

– Ovo je moj prvi susret sa privrednicima nakon što sam preuzeo dužnost gradonačelnika i mogu da poručim da će Gradska uprava tokom 2021. godine insistirati na jačoj podršci projektima samozapošljavanja koji su se pokazali kao dobar modalitet za smanjenje nezaposlenosti. Preduzetnici su pokretači razvoja svake lokalne zajednice i zato ćemo se truditi da imamo što bolju komunikaciju posredstvom gradskog Odjeljenja za privredu – istakao je Petrović.

Predsjednik Privrednog savjeta Grada Bijeljina Milenko Stevanović kaže da su članovi Savjeta danas predočili gradonačelniku da Bijeljina ima veoma dobre privrednike i uspješna preduzeća.

– Posebnu pažnju zaslužuju preduzeća koja su uspjela da osnuju ozbiljne pogone i da ponude Evropi i svijetu finalne proizvode. Gradonačelnik nam je obećao da ćemo se zajednički zalagati za razvoj preduzetništva, smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta – naglasio je Stevanović.

Zanatlija iz Čađavice Radosav Savić, koji je i predstavnik Zanatsko-preduzetničkog udruženja „Preduzetnik” iz Bijeljine, kaže da je ovom udruženju zahvaljujući Privrednom savjetu i Gradskoj upravi odobreno 140.000 konvertibilnih maraka pomoći.

– Ovaj novac će biti upotrijebljen za zapošljavanje novih radnika i pomoć preduzetnicima koji su zbog pandemije došli na ivicu egzistencije – dodao je Savić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *