Gradonačelnik da prestane da negira institucije Srpske /VIDEO/

Ratni oficiri i komandanti Vojske Republike Srpske i MUP-a Srpske održali su danas sastanak u Bijeljini. Na jednom mjestu i oko istog stava okupila su ih kažu aktuelna dešavanja u Bijeljini i Semberiji, te odnos prvog čovjeka grada prema institucijama Republike Srpske.

Oficiri i komandanti ratnih jedinica sa područja Semberije i Majevice, Ozrena i romanijske regije iskazali su zabrinutost i kako su rekli ogorčenje, postupcima i izjavama gradonačelnika Bijeljine kojima ih je kažu podcjenio i duboko povrijedio.  Obavljajući najodgovornije ratne dužnosti, prošli su podsjećaju kroz ratni vihor, nedaće i muke kako bismo danas živjeli u miru u Republici Srpskoj i to naglašavaju, nema cijenu.

Saglasni su u stavu, da gradonačelnik Bijeljine ne poštuje ni Ustav ni zakone Srpske, jer kako su rekli ne izvršava odluke Skupštine Grada, a nije ni formirao punu izvršnu gradsku vlast, što je ističu, zakonska obaveza.

Kažu i da osuđuju svrstavanje gradonačelnika Bijeljine na stranu onih koji osporavaju Republiku Srpsku i vrijednosti za koje su borci dali najvrjednije što su imali.

U zajedničkom saopštenju nakon održanog sastanka, ratni oficiri i komandanti VRS i MUP-a Srpske, naveli su i da gradonačelnik mora da nauči šta je patriotizam.

Možemo različito misliti o svemu ali vrijednosti za koje smo se borili treba jedinstveno i složno braniti od svakog ko ih ne poštuje i ruši, zaključili su u obraćanju medijima ratni oficiri i komandanti VRS i MUP-a Srpske, nakon sastanka koji je održan danas u Bijeljini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *