Građanima dijeljeni leci sa aprilskim repertoarom

Glumci Gradskog pozorišta “Semberija” u Bijeljini dijelili su danas građanima promotivne letke sa aprilskim repertoarom na kome će se naći četiri predstave – “Srce više nije moje”, “Mornar bez kompasa”, “Komedija ometena u razvoju”, te “Ivanovo samoubistvo”.

Direktor Gradskog pozorišta “Semberija” Ivan Petrović rekao je Srni da je današnja akcija u Gradskom parku organizovana povodom Svjetskog dana pozorišta – 27. marta, kako bi građanima predstavili aprilski repertoar.

Petrović kaže da će svi zainteresovani komplet karata za ove predstave moći do kupe po promotivnoj cijeni od 15 KM sve do 1. aprila, kada je i izvođenje prve prestave “Srce više nije moje”.

On je istakao da trenutno rade na još dvije predstave, te da se do kraja maja očekuje premijera predstave “Iluzija”, reditelja Tijane Vasić, a krajem oktobra i premijera najveće predstave koju su do sada radili – “Hasanaginica”, u režiji Dušana Tuzlančića.

“To će biti veliki događaj za grad jer učestvuju veliki umjetnici – Vlatko Stefanovski koji piše muziku, kostime radi Marija Sremac, a scenografiju potpisuje Marija Kalabić, to su sve dobitnici Sterijinih nagrada”, rekao je Petrović.

On je istakao da očekuju da će sa novom predstavom “Hasanaginica” učestvovati na velikim festivalima, te podsjetio da su za protekle dvije godine rada bili na festivalima u Vranju, Zaječaru, Živinicama.

Prva predstava “Srce više nije moje”, u režiji Ivana Petrovića, biće odigrana 1. aprila, 8. aprila na repertoaru je predstava “Mornar bez kompasa”, rađena po stihovima Mike Antića u scenskoj postavci Valentine Vidaković.

Zatim, 15. aprila planirano je izvođenje predstave “Komedija ometena u razvoju”, u režiji Dušana Tuzlančića. Početak ove tri prestave planiran je u 20.00 časova.

Posljednja na aprilskom repertoaru, 29. aprila, jeste predstava “Ivanovo samoubistvo”, u režiji Davida Alića. Predstava traje četiri časa, uz tri pauze. Početak je zakazan za 19.00 časova.

Cijena pojedinačnih karata je od pet do 10 KM, a mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu “Sembrija”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *