Građani kupuju slatkiše za paketiće djeci iz ugroženih porodica

U svim većim marketima u Bijeljini počela je tradicionalna akcija prikupljanja slatkiša za novogodišnje paketiće mališanima iz socijalno-ugroženih porodica pod nazivom “A zašto ja nemam paketić?”.

“Ovu akciju studenti i srednjoškolci organizuju 11. put i evo na početku možemo reći da smo zadovoljni odzivom sugrađana koji sa razumijevanjem ubace i dodatni proizvod, neki slatkiš u svoje korpe, čime ćemo mi puniti paketiće”, rekla je Srni Katarina Tomanić, koordinator akcije.

Ona je istakla da se aktivisti nadaju velikom odzivu sugrađana koji će na ovaj način pomoći djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Akciju u svim većim marketima u Bijeljini organizuju studenti Fakulteta poslovne ekonomije, Pedagoškog, Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo, kao i učenici srednjih škola sa područja Semberije.

Akcija će trajati do 15. decembra, vikendom od 12.00 do 16.00 časova, a radnim danima od 16.00 do 20.00 časova.

U okviru akcije “A zašto ja nemam paketić?” u posljednjih 10 godina mališanima je podijeljeno više od 8.000 paketića, a samo u prošloj godini više od 1.000.

Aktivisti ove humanitarne akcije – studenti i srednjoškolci ističu da će paketići biti podijeljeni djeci širom Republike Srpske, Srbije i Kosova i Metohije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.