Gradi se kovid bolnica, dolaze i novi stručnjaci /VIDEO/

Svi kapaciteti novog mendžmenta bijeljinske Bolnice usmjereni su na zaštitu zdravlja stanovništava, unapređenje usluga u borbu protiv pandemije virusa korona, izjavio je Zlatko Maksimović- v.d. direktora JZU Bolnica “Sveti Vračevi”, Bijeljina  gostujući u ovonedjeljnom izdanju  emisije  “Panorama” na TV Arena .

Situacija u bijeljinskoj Bolnici trenutno nije nimalo laka. Pored nagomilanog duga koji iznosi  28,5 miliona maraka zdravstveni sektor suočava se i sa pandemijom virusa korona, te pripremama za nadolazeći jesenji talas. Zlatko Maksimović- v.d. direktora JZU Bolnica “Sveti Vračevi”, Bijeljina govorio je u emisiji “Panorama” na TV Arena  prvi put u javnosti o razlozima zašto je prihvatio ovu funkciju kao i trenutnom stanju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Istakao je da je angažovan određen broj stručnjaka koji  su olakšali rad u Bolnici.

Trenutno se radi na izgradnji nove Kovid bolnice na nekadašnjem odjeljenju ginekologije gdje će biti 40 do 50 mjesta za smještaj i zbrinjavanje oboljelih od virusa korona.

Pored toga Maksimović ima u planu da skarti liste čekanja za pregled kod ljekara specijalista. Najavljuje i dolazak novih stručnjaka u bijeljinsku Bolnicu, uvođenje sertifikata , digitalizaciju rentgena ali i još niz novina kao što je rad Angio sale 24 sata dnevno.

Emisiju Panorama gledajte u nedjelju 13. septembra od 20 časova na kanalu TV Arena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *