Grad ostaje na privremenom finansiranju /VIDEO/

Da još nema dogovora između prvog čovjeka grada i Kolaicije “Dogovor za Bijeljinu” bilo je jasno već na samom početku sjednice Skupštine Grada, kada se povela raspravama o izmjenama i dopunama dnevnog reda druge skupštinske sjednice, koje je nakon pauze za ishod imalo povlačenje iz skupštinske procedure prijedloga budžeta grada za ovu godinu.

Gradonačelnik Bijeljine povukao je prijedlog glavnog dokumenta grada zbog kako je rekao velikog broja najavljenih amandmana. Iza “arčenja narodnog novca”, nikada neću stati, poručio je Petrović.

“Gradonačelnik je skinuo prijedlog budžeta sa dnevnog reda, umjesto da omogući skupštinsku raspravu i barem vidi pripremljene amandmane koji predviđaju subvencije mladima, roditeljima djece u privatnim vrtićima, prevoznicima, projektovanje kanalizacije za naselje Ledinci”, naveo je šef Kluba odbornika SNSD-a.

Odbornik PDP-a Slaviša Marković, rekao je da će grad bez budžeta i na privremenom finansiranju biti u blokadi. Da će zbog povlačenja nekoliko prijedloga odluka sa dnevnog reda biti i zastoja u oblasti komunalčne infrastrukture.

Nametnulo se i pitanje kako bi skupština raspravljala o visini sredstava za komunalnu infrastrukturu, ako je prethodno prijedlog budžeta povučen iz skupštinske procedure.

Bijeljina ostaje na privremenom finansiranju, ali grad neće biti u blokadi, kaže gradonačelnik Bijeljine.

Mi ni jednu stvar nećemo blokirati i ni jednu investiciju zaustaviti, grad neće biti u blokadi i problemu, poručio je Miroslav Milovanović, šef Kluba odbornika SNSD-a. Nakon izmjena i dopuna dnevnog reda pred odbornicima se našlo 46 tačaka, a burniju raspravu u skupštinskim klupama izazvali su i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti za podizanje spomen obilježja poginulim i nestalim borcima grada Bijeljina i saglasnosti za podizanje spomen biste đeneralu Dragoljubu Draži Mihajloviću.

Na početku zasijedanja iz kluba odbornika SDA tražili su da ovi prijedlozi budu povučeni iz skupštinske procedure, što predlagač nije podržao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *