Gotovo pola miliona KM za sportske, kulturne i omladinske projekte /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore o finansiranju 30 projekata koje su predložila udruženja iz oblasti sporta, kulture i omladine, za šta će iz gradskog budžeta, na osnovu konkursa koji je prethodno raspisala Gradska uprava, u ovoj godini biti izdvojeno gotovo pola miliona konvertibilnih maraka.

Finansijsku pomoć za realizaciju projekata dobila su sportska udruženja, kulturno-umjetnička društva, likovni i književni stvaraoci.

Ugovor o finansiranju projekta potpisala je i dirigent Desanka Trakilović, koja sa Horom „Srbadija” godinama predstavlja Bijeljinu u najboljem svjetlu, na takmičenjima širom svijeta.

– I ove godine nam je Grad izašao u susret i dodijelio sredstva koja nam mnogo znače u radu Hora. Iako su vremena teška, posebno zbog situacije prouzrokovane pandemijom, uz ovakvu pomoć uvijek nađemo volju da realizujemo naše ideje – rekla je Trakilovićeva.

Predsjednica Kulturno-umjetničkog društva „Pletenica” Aleksandra Cvijetinović kaže da su za finansijsku pomoć aplicirali zbog održavanja tradicionalnog dječijeg i omladinskog festivala folklora koji ovo društvo organizuje uz očekivano učešće 1.200 mladih iz Republike Srpske i regiona.

– Festival svake godine organizujemo krajem maja, ali sada ćemo razmišljati o novom terminu. U 2020. godini željeli smo po prvi put da damo takmičarsku notu ovoj manifestaciji, međutim, vidjećemo hoćemo li uspjeti u tome – navela je Cvijetinovićeva.

 Gradonačelnik Bijeljine je istakao da Gradska uprava pored novca koji svake godine izdvaja za projekte udruženja, obezbjeđuje značajna sredstva za infrastrukturna ulaganja u objekte za potrebe sporta i kulture – ove godine ukupno 4.721.000 KM.

– Rekonstrukcija Sokolskog doma vrijedna je 1.500.000 KM i u ovom objektu će biti smješteni Gradsko pozorište Semberija,  Hor „Srbadija” i SKUD „Semberija”. Osim toga, krajem prošle godine završeni su reflektori na Stadionu, za koje je izdvojeno 900.000 KM, a u toku je izgradnja sportske sale pri Osnovnoj školi u Patkovači, mijenjanje prozora i postavljanje grijanja u sportskoj sali u Račanskoj ulici i izgradnja školske sale u Velikoj Obarskoj, uz pomoć sredstava Vlade Srbije – poručio je Mićić.

On je dodao da je ove godine planirano proširenje kompleksa na gradskom Stadionu i izgradnja terena sa vještačkom travom.

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina sutra će biti organizovano potpisivanje ugovora za finansiranje projekata za organizacije nevladinog sektora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *