Google prvi put otkrio koliko YouTube zarađuje godišnje

Nije da se do sada nismo pitali tako nešto…

Osnivači kompanije Google, Lari Pejdž i Sergej Brin, više direktori Alphabet kompanije, u okviru koje posluje i Google, a na njihovom  mjestu je sad dosadašnji Google direktor – Sandar Pikaj.

S Pikajevim dolaskom promijenile su se i neke stvari u samoj Google i Alphabet kompaniji. Pa je tokom prezentacije poslovanja tokom prethodnog kvartala otkriveno i ponešto što dosad nismo imali priliku da čujemo niti vidimo.

Jedna od stvari, koja je dosad bila tajna, a koja je upravo otkrivena, jeste – koliko YouTube zarađuje! Na ovako nešto čekalo se gotovo 15 godina, otkako je Google kupio YouTube za oko 1,7 milijardi dolara tokom 2006. godine.

YouTube učestvuje u ukupnim Google prihodima sa oko 10 odsto procenata. U novcu, to znači da YouTube zarađuje preko 15 milijardi dolara godišnje, prenosi MONDO!

U poređenju sa konkurentima, recimo platformom Twitch, koja je po svemu najbliži konkurent, YouTube zarađuje više, nego šest puta više novca. U poređenju sa Facebook oglasnim biznisom, zarada YouTube platforme je kao petina tog unosnog posla najveće društvene mreže.

YouTube bez reklama (Premium) i YouTube Music servis trenutno koristi preko 20 miliona korisnika. Dok YouTube TV striming plaća oko dva miliona korisnika širom svijeta.

Kako se vama čine ove YouTube brojke?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *