GO SNSD: Ljubiša Petrović zloupotrebljava funkciju gradonačelnika

Gradski odbor /GO/ SNSD-a Bijeljina saopštio je danas da Ljubiša Petrović već dvije godine uporno zloupotrebljava funkciju gradonačelnika Bijeljine.

Iz bijeljinskog GO SNSD-a navode da i današnji poziv na bojkot i blokadu rada institucija Republike Srpske, kao i jučerašnje držanje stranačke konferencije za štampu u zgradi Gradske uprave predstavlja samo neke od novih pokazatelja da Petrović potpuno gubi kompas, povlači nerazumne poteze i zloupotrebljava funkciju na kojoj se nalazi.

“Ljubiša Petrović iz nastupa u nastup pokazuje koliko ne poznaje dužnosti i

obaveze gradonačelnika, odvojenost institucija od politike, ali i koliko je sklon zloupotrebama svega i svih isključivo u svrhu lične promocije”, naglašava se u saopštenju GO SNSD-a Bijeljina.

U saopštenju se ističe da Petrović vrši “čistke” onih kojima je dao privilegije, jer “nisu pokazali rezultate na izborima”, te primorava pripravnike i radnike na određeno vrijeme, kojima je omogućio zaposlenje u Gradskoj upravi, da idu na sutrašnji miting opozicije u Banjaluci.

“Tako se `borac protiv korupcije i za transparentnost rada institucija` mjesecima `ne može sjetiti` koliko je svojih stranačkih aktivista zaposlio u Gradsku upravu, šta mu je u vezi sa tim naložio inspektor, da li nelegalno i bez naknade obrađuje državno zemljište, da li je i koliko stranaka promijenio i koliko je lične koristi od toga imao”, tvrde iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

U saopštenju se ukazuje da Petrović ne odgovara ni na pitanja kako je na mjesta direktora gradskih preduzeća postavljao kadrove SDS-a i PDP-a, da li je dan prije izbora penzionerima dodijelio 50.000 KM iz gradskog budžeta, da li je na dan izbora bio na glasačkim mjestima na kojima ne bi trebalo da je bio.

U saopštenju se navodi da Petrović čini sve ono protiv čega se navodno bori i dodaje da je Gradski odbor SNSD zabrinut zbog činjenice da grad Bijeljina i Semberija u cjelini mogu biti žrtva ovakvog ponašanja “dezorijentisanog pojedinca” sa kojim je teško ili nemoguće voditi svrsishodan dijalog i definisati prioritetne poslove koje treba obaviti u interesu građana.

“Cilj ovog oglašavanja nije kritika `gradonačelnika` /od toga dižemo ruke, jer ne vrijedi/, nego poziv građanima na otvoren javni dijalog o tome šta nam je neophodno zajedno da činimo”, navodi se u saopštenju GO SNSD-a Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *