GIK: U Bijeljini najveći broj prijavljenih političkih subjekata /VIDEO/

Danas je Gradska izborna komisija održala sastanak sa svim političkim subjektima, uručen im je redoslijed po biračkim mjestima, što političkim subjekima stvara obavezu dostavljanja prijedloga kandidata za članove biračkih odbora i njihovih zamjenika.

CIK BiH je 03.maja izvršila žrijebanje i utvrdila redoslijed političkih subjekata, nakon čega je gradskim izbornim komisijama dostavljen zvaničan spisak kao i omjer njihove zastupljenosti. Danas je političkim subjektima uručen redoslijed po biračkim mjestima, a isti su dužni odstaviti prijedlog kandidata za članove biračkih odbora.

Božićeva je kazala da će na zvaničnom sajtu gradske izborne komisije biti dostupno mnogo više informacija nego prethodnih godina ucilju da se birački odbori obuče na pravilan način. Rok za dostavu kandidata za članove biračkih odbora je sedam dana.

Političkim subjektima će biti data upustva sta sve moraju ispuniti prilikom popune SGO obrasca a sve u cilju da bi njihovi priejdlozi bili prihvaćeni. Svaki od članova biračkih odbora mora proći obuku, položiti test i dobiti certifikat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *