“General Mladić pojaviće se na izricanju konačne presude u utorak” /VIDEO/

General Ratko Mladić pojaviće se u utorak, 8. juna, u sudnici u Hagu na izricanju konačne presude, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić. Darko je rekao da će i on sam prisustvovati izricanju presude, kao i advokat iz njihovog pravnog tima Peta-Luiz Bagot iz Engleske.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će 8. juna, kada se održava i redovna shednica Savheta bezbhednosti UN-a na kojoj će biti predstavljen izveštaj o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, istog dana biti izrečena i presuda generalu Mladiću i izrazio nadu da će mu biti omogućeno da se virtuelno uključi u rad shednice, a ako ne da će pokušati da ode u Njujork jer ima pravo da shednici prisustvuje uživo.

Vučić kaže da će to biti teška situacija za cijeli srpski narod i Srbiju. Podsjećajući da su Srbi u Hagu osuđeni 1.138,5 godina robije, Bošnjaci na 42 godine, predsjednik kaže da ne misli da bilo šta treba brojkama da se iskazuje, ali da je suština u tome da Haški tribunal nije dostavljao, sem u jednom slučaju, srpskim sudovima mogućnost da sude, a ideja je bila da najveći broj suđenja bude dostavljen sudovima u regionu.

Podsjetio je i da su svi oni koji su bili osuđeni za najteže ratne zločine u Hagu pravosnažno oslobođeni i to od Ramuša Haradinaja, Nasera Orića i Ante Gotovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *