Filip ispalio 36 metaka i “pao” poslije tri sata: Policija otrkila detalje potjere za ubicom iz Splita

Juče je u Splitu došlo do trostrukog ubistva. U samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici, došlo je do pucnjave iz automatskog oružja. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici.

Portal index.hr izdvaja najvažnije stvari sa konferencije za štampu:

– Uhapsili smo osumnjičenog za ubistvo – potvrđeno je na početku obraćanja.

– Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetina prekršajnih i krivičnih prijava”, rekao je načelnik policije Vitez.

– Moramo se zahvaliti i građanima od kojih smo dobili iz imena, čak i ime i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke, isplanirali smo mjere i aktivnosti i 2 sata i 45 minuta nakon toga smo uhapsili osumnjičenog. On nije pružao otpor. Priveden je i još traje kriminološka obrada.

“Preko 150 sužbenika je angažovano iz svih rodova policije…”, rekao je zamjenik načelnika Srdarević.

– Juče nakon zaprimljene dojave da se naoružana osoba kreće po Varošu snimak smo proslijedili ljudima na terenu. I odmah pokrenuli potragu. Vrlo brzo smo otkrili ko je to. Zasad ne možemo razgovarati o motivu. Imamo još 3 osobe na kriminalističkom istraživanju, njih ne dovodimo u vezu s krivičnim delom ali oni imaju saznanja o tome”, rekao je Ante Matković.

– Ove tri privedene osobe nemaju veze s izvršenjem ubistva, ali imaju veze s nekim drugim krivičnim djelom koja imaju veze s krivičnim djelom trostrukog ubistva. Jedna od tih osoba možda je isto bila meta napada”, rekao je Matković.

– U 45 minuta smo saznali na kojim adresama bi se osoba mogla nalaziti, našli smo 4 mjesta, istovremeno smo ušli u 4 objekta, u neke i nasilno u jednom smo ga našli. Znači otkad smo potvrdili identitet trebalo nam je 45 minuta za hapšenje. Zatečen je u društvu više osoba u kafiću Borsalino. I njegov brat je bio tamo”

Policija nema saznanja o tome da je hteo da likvidira još tri osobe.

KAKO JE MOGUĆE DA SU SA DESETINAMA PRIJAVA BILI NA SLOBODI?

– Sve te osobe dolazile su u dodr sa policijom. Preduzimale su se mjere i radnje u okviru zakonskih ovlašćenja, od opojedinačnih pretraga i pretraga domova… Počinitelj nije imao krivičnih djela. Zasad ne možemo da dovedemo događaj u vezu sa sukobom grupa – rekao je Matković.

– Vodili smo računa da niti u jednom trenu ne budu u opasnosti druge osobe, ciljano smo radili da ga bez opasnosti po druge uhapsimo – dodaje.

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban preminuli su na licu mjesta, dok je Torlak preminuo uveče u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije.

Za njihovo ubistvo osumnjičen je Filip Zavadlav, koji je inače mornar. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

(index.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *