Festival vina Istočne Hercegovine “Naše je bolje” /VIDEO/

Udruženje Hercegovaca “Jovan Dučić” u Bijeljini organizovalo je prvi Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine “Naše je bolje”, na kojem se u Semberiji predstavilo 18 izlagača.

Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine predstavio je u Bijeljini bogatstvo vinske scene kod nas i u okruženju, što najbolje potvrđuje iz godine u godinu sve veća posjeta vinskih turista.

Akcenat se posljednjih godina stavlja i na autohtone sorte vinove loze, što je po kvalitetu vina najsigurniji i najbolji pogodak.

U Udruženju Hercegovaca podsjećaju da je simbolika što je bijeljinski festival spojio Semberiju kao najveću žitnicu Republike Srpske sa Hercegovinom kao najvećim vinarskim krajem u Srpskoj.

Da je smisao Festivala vina povezivanje Hercegovine i Semberije, sa idejom da se u toku godine sličan projekat realizuje i u Trebinju, gdje bi bili predstavljeni proizvođači iz Semberije, kažu u Područnoj privrednoj komori Bijeljina.

Osim izložbenog, Festival vina imao je i edukativni karakter posvećen temama brendiranja, zaštite domaćih proizvoda i vinskoj kulturi u Srpskoj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *