Epidemiološke mjere produžene do 1. novembra

Gradski štab za vanredne situacije u Bijeljini uskladio je mjere zaštite od širenja virusa korona sa republičkim i produžio rok njihove primjene do 1. novembra, te apelovao da se građani u što većem broju vakcinišu s obzirom na to da je epidemiološka situacija na području grada i dalje nepovoljna, saopšteno je iz Gradske uprave.

Neophodno je intenzivno praćenje epidemiološkog stanja u vaspitno-obrazovnim ustanovama kod djece školskog uzrasta, kao i redovan inspekcijski nadzor u osnovnim i srednjim školama u provođenju mjera epidemiološke zaštite koje propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, jedan je od zaključaka vanredne sjednice Gradskog štaba koja je održana juče telefonom.

Sve vaspitno-obrazovne ustanove na području Bijeljina, shodno zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i naredbi Gradskog štaba, obavezne su da o epidemiološkoj situaciji, odnosno pojavi virusa korona redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradski štab za vanredne situacije, posredstvom gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Odjeljenju za inspekcijske poslove i Odjeljenju komunalne policije naloženo je da, u saradnji sa nadležnom Republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad sprovođenjem propisanih mjera.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *