E-usluge koristi 47.000 obveznika, slijedi izlazak na društvene mreže

Direktor Poreske uprave Srpske Goran Maričić izjavio je Srni da elektronske usluge ove uprave koristi 47.000 poreskih obveznika i najavio da će biti nastavljen razvoj elektronskih servisa.

Maričić je naveo da je pred Poreskom upravom i uvođenje društvenih mreža kao novih digitalnih kanala komunikacije sa poreskim obveznicima.

“Već nekoliko godina činimo ogromne napore da unaprijedimo komunikaciju sa poreskim obveznicima i uspjeli smo da zaokružimo elektronsku komunikaciju u svim poreskim postupcima. Praktično smo postali pioniri elektronskog poslovanja u Srpskoj i šire”, rekao je Maričić.

On je podsjetio da je Poreska uprava u prošlu godinu ušla sa postavljenim Integrisanim informacionim sistemom /SAP/ koji joj je omogućio brojne pogodnosti i olakšao rad, kao i obaveze poreskih obveznika.

“Poreska uprava je u okviru Integrisanog informacionog sistema uspostavila automatizaciju procesa, čime je povećala efikasnost rada i smanjila subjektivni uticaj zaposlenih na pojedine procese, a posebno naplate što je rezultiralo kontinuiranom rastom prihoda”, istakao je Maričić.

On je napomenuo da je, osim automatizacije naplate javnih prihoda, u proteklom periodu omogućeno i elektronsko podnošenje svih poreskih prijava.

Maričić je naveo da je novina za poreske obveznike od kraja prošle godine, koja će unaprijediti i olakšati komunikaciju sa Poreskom upravom, puštanje u funkciju “e-Sandučeta”, koje služi kao alat za bezbjednu dvosmjernu komunikaciju između poreskih obveznika i Poreske uprave i dio je Integrisanog informacionog sistema.

“U prethodnom periodu pustili smo u funkciju i android mobilnu aplikaciju `e-PURS` pomoću koje građani mogu pristupiti svojim poreskim evidencijama i dobiti potrebne instrukcije”, rekao je Maričić.

On je izjavio da su neke od novina redizajn portala elektronskih usluga kako bi bio što jednostavniji za korištenje poreskim obveznicima, uvođenje novih funkcionalnosti u okviru dosadašnjih elektronskih usluga, te sprovođenje medijskih kampanja da se građanima ukaže na značaj korištenja elektronskih usluga, čije korištenje im štedi vrijeme i novac.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *