Drina premašila kotu vanredne odbrane, djelimično se razlila u vikend naselju u Janji

Vodostaj Drine jutros u 7.00 časova na mjernoj stanici Radalj iznosio je 505 centimetara i za pet centimetara je premašio kotu vanredne mjere odbrane od poplava, rekao je Srni Slaviša Birčaković, samostalni stručni saradnik za organizovanje i obuku struktura Civilne zaštite Bijeljina.

“Drina se samo djelimično razlila u vikend naselju u Janji, a Civilna zaštita nastavlja sa praćenjem i obilaskom riječnih vodotokova, na terenu smo 24 sata. Rijeke Gnjica i Lukavac su u koritima”, rekao je Birčaković.

On je naveo da je protok Drine na Hidrocentrali Zvornik u 8.00 časova iznosio 2.361 metar kubni u sekundi i manji je za oko 10 metara kubnih nego što je bio jutros u 5.00 časova.

Prema njegovim riječima, vodostaj Save u 7.00 časova iznosio je 887 centimetara na vodomjernoj stanici Jamena, u porastu je za 165 centimetara za 24 časa i još nije dostigao kotu redovne odbrane od poplava koja se uvodi na 970 centimetara.

Birčaković kaže da je u 5.00 časova vodostaj Drine bio 510 centimetara, pa 508, a sada 505, dodajući da se svakih sat vremena saopštavaju podaci o stanju na ovoj rijeci čiji nivo za tri sata pao pet-šest centimetara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *