Donacija Republičke omladine Srpske povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava

Republička omladina Srpske /ROS/ donirala je đacima Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske lektiru za prvi, drugi i peti razred povodom obilježavanja 23. aprila – Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Član ROS i diplomirani filolog Ana Bajić izjavila je da su omladinci kontaktirali bibliotekara u ovoj školi i saznali da postoji potreba za kompletiranjem lektira u okviru postojećeg plana i programa.

– Željeli smo da povodom Svjetskog dana knjige obogatimo bibliotečki fond, pomognemo nekome, ali i podignemo svijest građana o važnosti čitanja. Knjiga treba da nam bude prijatelj od malena i samo tako smo sigurni da ćemo imati obrazovano i odgovorno društvo – navela je Bajićeva.

Bibliotekar Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Velikoj Obarskoj Vanja Stojanović naglasila je da donacija knjiga znači mnogo ovom kolektivu, koji nije raspolagao dovoljnim brojem lektira za sve razrede.

– Sada djeca neće morati da odlaze po određene naslove u gradsku biblioteku i da se snalaze na druge načine. Još dva naslova nam nedostaju, za koje treba izdvojiti nešto više novca, ali nadam se da ćemo i njih uskoro imati na policama. Zahvaljujem omladincima Republičke stranke Srpske, ali i svim društveno odgovornim preduzećima i udruženjima, poput Pozorištanceta „Maslačak“ koje nam je prije nekoliko dana dostavilo vrijednu donaciju knjiga – poručila je Stojanovićeva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *