Dominacija “Vihora” i “Despota” na beogradskom sajmu naoružanja

Tehnički remont Bratunac /TRB/ predstavio se izuzetno uspješno na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2023” u Beogradu gdje je premijerno predstavio lako taktičko vozilo “vihor”, multifunkcionalno vozilo “despot”, drugu generaciju pištolja RS 9 “Vampir” i ostale proizvode putem eksponata, video-materijala i kataloga, saopšteno je iz kompanije.

“Sa dva `vihora` i `despotom` na moderno dizajniranom štandu TRB je ostavio impresivan utisak, privukao pažnju stručne javnosti i ocijenjen kao jedan od najboljih ove godine”, navodi se u saopštenju.

Za TRB su posebno značajne bile posjete delegacija ministarstava odbrane iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Namibije i Indonezije, kao i više vojnih delegacija i atašea zemalja Bliskog istoka, odnosno Azije i Afrike, te Evrope.

Osim ovih delegacija i poslovnih partnera TRB-a, štand su ove godine posjetili i brojni zvaničnici Republike Srpske, Srbije i zemalja iz regiona, kao i politički predstavnici, te prijatelji kompanije.

Svojom posjetom, čast TRB-u ukazali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i ministar bezbjednosti Nenad Nešić, kao i načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović.

Iz kompanije ističu da je beogradski sajam prilika na kojoj je TRB, osim potencijalnih poslovnih kontakata, domaćoj javnosti prezentovao šta je kao izvozno orijentisana kompanija uradila u periodu između dva sajma.

“Predstavljajući se u najvećem kapacitetu do sada, sa tri vozila, menadžment TRB-a izuzetno je zadovoljan posjećenošću TRB štanda, utiscima i komentarima vojnih eksperata koji su procjenjivali naše proizvode, a rezultat je snažan podstrek za dalji rad i razvoj”, navedeno je u saopštenju.

Većinski vlasnik TRB-a Slavenko Ristić poručio je da je ova kompanija hrabrim iskoracima, novim konceptom rada i svojim proizvodima otvorila put za razvoj namjenske industrije Republike Srpske, te da su predstavljanja na sajmovima posebno važna za sve zaposlene kao priznanje za rad ali i pozitivan impuls za dalji napredak.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2023” održan je u Beogradu od 25. do 28. septembra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *