Dokumentarni film “Sinovi Srpske” 4. marta u Bijeljini

Dokumentarni film “Sinovi Srpske” o Prvoj gardijskoj motorizovanoj brigadi Glavnog štaba Vojske Republike Srpske biće prikazan u Bijeljini 4. marta, rekao je danas Srni predsjednik Udruženja gardista Predrag Aćimović.

Aćimović je istakao da dokumentarni film vjerodostojno prati dešavanja u odbrambeno-otadžbinskom ratu iz ugla njegovih učesnika gardista i ostalih relevantnih svjedoka tog vremena.

Ovaj film, u režiji Miodraga Zarkovića iz Beograda, nastao je kao idejni projekat Udruženja gardista da na neposredan način bude odata pošta poginulim pripadnicima ove brigade.

“Većina od oko 240 poginulih gardista bili su mladi momci od 18, 19 ili 20 godina. Ovim filmom želimo da im zauvijek odamo počast”, rekao je ranije Aćimović.

Film će biti prikazan u velikoj sali Centra za kulturu “Semberija” sa početkom u 18.00 časova.

Prva gardijska motorizovana brigada osnovana je na Bogojavljenje 1993. godine na Han Pijesku, a u julu iste godine je, nakon operacije “Lukavac”, dislocirana u Kalinovik.

Udruženje gardista Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske osnovano je 27. aprila 2019. godine i broji oko 800 članova.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *