Dok poplave prijete Semberiji, Petrović je nedostupan /VIDEO/

Stanovništvo naselja u blizini rijeke Drine u Semberiji pozvano je da prati obavještenja nadležnih institucija, s obzirom da se danas očekuje dalji rast vodostaja u donjem toku rijeke Drine. S druge strane iz republičkih institucija ukazuju da je u ovoj situaciji izostala saradnja sa gradonačelnikom Bijeljine, koji im se kako kažu ne javlja na telefonske pozive.

Nadležne službe Javne ustanove “Vode Srpske” u saradnji sa Civilnom zaštitom preduzimaju odgovarajuće vanredne mjere odbrane od poplava. Za to vrijeme premijer Srpske nije uspio stupiti u kontakt sa prvim čovjekom grada Bijeljina jer se kako je potvrđeno iz Vlade Ljubiša Petrović ne javlja na pozive premijera koji je htio da provjeri situaciju po pitanju vodostaja i padavina u Bijeljini i Semberiji, niti na pozive predstavnika preduzeća “Vode Srpske” i Civilne zaštite. Iz republičkih institucija postavljaju pitanje šta je preče u ovoj situaciji.

U vezi sa viješću da se nije javio na pozive premijeru Srpske Radovanu Viškoviću, Petrović je istakao da je istina da su predstavnici Kabineta predsjednika Vlade zvali juče Gradsku upravu. “Moji savjetnici su se uredno javili i rekli da nisam u Gradskoj upravi već na terenu, što je i istina, za šta imam dokaze i za šta mi je narod svjedok”, rekao je Petrović. On je naveo da su njegovi savjetnici legitimni predstavnici Gradske uprave i njega kao gradonačelnika i da nema nijednog razloga da se sa njima ne ostvari komunikacija.

Da gradonačelnik Bijeljine mora sarađivati sa zvaničnicima i institicijama Republike Srpske, posebno u uslovima vanredne mjere odbrane od poplava i sve lično ostaviti po strani, smatra predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Podsjetimo, stanovništvo naselja u blizini rijeke Drine u Semberiji pozvano je da prati obavještenja nadležnih institucija, s obzirom da se danas očekuje dalji rast vodostaja u donjem toku rijeke Drine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *