Dogovoreno kako spriječiti nepravilnosti na gradilištima

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i direktor Republičke uprave za inspekcijske poslove Milovan Krčo dogovorili su danas način kako da se spriječe nepravilnosti i izbjegnu problemi nakon dobijanja dozvola za gradnju infrastrukturnih objekata od interesa za Srpsku.

Golićeva i Krčo usaglasili su se da je neophodna koordinacija aktivnosti Ministarstva i Inspektorata, posebno kada je riječ o izgradnji i upotrebi infrastrukturnih objekata od interesa za Republiku Srpsku.

Dogovoreno je i da republički inspektori odmah po dobijanju dozvola koje izdaje Ministarstvo, odnosno prijave gradilišta i početka radova, izvrše nadzor iz svoje nadležnosti i da prate dalji tok građenja.

Na taj način bi bile spriječene nepravilnosti i izbjegnuti problemi koji bi mogli nastati usljed nepoštovanja uslova iz datih dozvola, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da je saradnja Ministarstva i Republičke uprave za inspekcijske poslove na visokom nivou i može se dodatno unaprijediti boljom koordinacijom aktivnosti.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je saradnju moguće unaprijediti s ciljem preventivnog djelovanja na potencijalne negativne pojave koje mogu dovesti do devastiranja prostora, materijalne štete i zagađenja životne sredine.

Sagovornici su se saglasili da nema otvorenih pitanja u saradnji ove dvije republičke institucije i da prioritet u zajedničkim aktivnostima predstavljaju veliki infrastrukturni i svi elektroenergetski objekti čija izgradnja je u toku ili se u Ministarstvu vode postupci za izdavanje dozvola.

Današnjem sastanku prisustvovali su i resorni pomoćnici i sekretar Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, te glavni republički urbanističko-građevinski i ekološki inspektor sa saradnicima, dodaje se u saopštenju.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *